Gyereknapi meglepetést kaptak a Fővárosi Állatkert lakói

Zoo  |   2016. május 27.  |     2048

A gyermeknap közeledtével több állatot is új játékkal leptek meg a budapesti állatkert gondozói. Többek közt a keákat, a jácintkék arákat, a vombatokat, a makikat, a mókusmajmokat, az orangutánokat és a gorillákat, a rókamangusztákat és a zebramungókat, az elefántokat és a vízilovakat is meglepték egy-egy új játékszerrel.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Az állatok számára készült játékok célja, hogy programot adjon az állatkerti állatoknak, amivel elfoglalhatják magukat. A vadonbeli körülményekkel ellentétben ugyanis az állatkertek lakóinak nem kell egész napjukat a táplálék és az ivóvíz felkutatására, területük védelmére, a ragadozók elől való rejtőzésre és menekülésre, vagy éppen párkeresésre áldozni, hiszen itt mindezt készen megkapják. Ezért szoktak ilyen játékokkal kedveskedni nekik, de ez az egyik oka a rendszeres állatfoglalkoztatásoknak, állattréningeknek is, amilyeneket például a fókáknál vagy az elefántoknál lehet látni.

0297 0298 0299 0300 0301 0302 0303

Nemcsak az állatoknak kedveskednek, ugyanis pénteken megnyitották a nyári szezonális látnivalónak számító Lepkekertet, amelyben kezdésként a trópusi lepkék 16 különböző fajában gyönyörködhet a közönség, Sőt, egy kis szerencsével még annak a csodának is tanúi lehetnek látogatóink, amint a bábokból épp kikelnek a kifejlett lepkék.

Forrás: zoobudapest.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop