Dinoszauruszok érkeznek a Veszprémi Állatkertbe

Zoo  |   2016. február 17.  |     1851

Először a hazai állatkertek életében életnagyságú dinoszauruszok lesznek láthatók Veszprémben. Az elmúlt évek fejlesztései széles körű bepillantást engednek az állatvilág sokszínűségébe, a legkisebbektől a legnagyobbakig, a rovaroktól a legfejlettebb emlősökig.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Még soha nem került bemutatásra a Veszprémi Állatkertben az élővilág kialakulásának korábbi időszaka, így hiánypótló az a földtörténeti kiállítás és őslénypark, melynek tervezése jelenleg is zajlik. Az Állatkert területén közel 20 000 m2-en megvalósuló őslénypark bepillantást enged a több százmillió évvel ezelőtti élővilág sokszínűségébe.

091 092

 

A látogatók már a nyár elején találkozhatnak többek között olyan népszerű, életnagyságú dinoszauruszokkal, mint a T. rex, Spinosaurus, Triceratops és Velociraptor a Gulya-dombon. Magyarország legnagyobb dinoszaurusz kiállításán a gyerekek ifjú régészként tehetik próbára szerencséjüket és ügyességüket az élmény – foglalkoztatóban, és bepillantást nyerhetnek ebbe a titokzatos világba.

093

 

A dinoszaurusz park megvalósításával előreláthatólag immár egy egész napos komplex családi program lesz a Veszprémi Állatkert.

Forrás: Veszprémi Állatkert Facebook
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop