Átadták a Nyíregyházi Állatpark Dél-Amerika állatvilágát bemutató új látványosságát

Zoo  |   2016. április 18.  |     1500

Átadták a Nyíregyházi Állatpark Dél-Amerika állatvilágát bemutató Andok kalandok elnevezésű új látványosságát szombaton a nyírségi megyeszékhelyen.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az ünnepségen kulturális vonzerőnek és értéknek nevezte a sóstógyógyfürdői állatparkot, amely – szavai szerint – nagyban hozzá tud járulni az emberek életminőségének javításához.

Ez a fejlesztés nemcsak az idelátogató turistáknak, hanem az itt élőknek is szól – jelezte Balog Zoltán, megjegyezve, a nyíregyházi állatkert önfenntartó működése példa lehet más vidéki állatkertek számára.

Nyíregyháza, 2016. április 16. Kovács Ferenc polgármester, Verónica Chahin, Chile budapesti nagykövete, Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere és Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója (b-j) az állatkert Dél-Amerika állatvilágát bemutató Andok kalandok elnevezésû látványosságának avatásán 2016. április 16-án. MTI Fotó: Balázs Attila

Nyíregyháza, 2016. április 16.
Kovács Ferenc polgármester, Verónica Chahin, Chile budapesti nagykövete, Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere és Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója (b-j) az állatkert Dél-Amerika állatvilágát bemutató Andok kalandok elnevezésû látványosságának avatásán 2016. április 16-án.
MTI Fotó: Balázs Attila

A Sóstó-projekt részeként, mintegy 400 millió forintos állami forrásból felépített épületben és a hozzá tartozó függőhidakról többek között jaguárokat, pumákat, pápaszemes medvéket, kapucnis majmokat, tapírokat és vikunyákat tekinthet meg a közönség, a létesítményben kialakított inka templomban pedig az Andok egykori indián őslakosainak kultúrájával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Forrás: MTI
MTI Fotók: Balázs Attila
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop