Zoé és Max története a feltétel nélküli bizalomról

Hírek  |   2016. március 09.  |     8652

Max az Illatos úti ebtelep lakója volt, egészen vasárnapig. Rámosolygott a szerencse egy bűbájos kislány képében, aki családjával úgy döntött, hazaviszik a kutyust. Másnap jött a hír, minden gazdi rémálma: Max kiszökött a kutyafuttatóból és nyoma veszett. Mindenki összefogott, hogy az újonnan befogadott eb megkerüljön, szerencsére a történetnek boldog a vége, hála annak a különleges köteléknek, ami ennyire rövid idő alatt kialakult Zoé és Max között.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Tornóczky Anita, az Állatvédőrség tagja osztotta meg a figyelemreméltó történetet Facebook-oldalán.

“Az Illatos úti örökbeadó napon találkoztam Max kutyával. Az impozáns akita keverék elegáns tartásával hívta fel magára mindenki figyelmét. Ha közelebb ment az ember, látszott, hogy fél, bizalmatlan. Mielőtt januárban bekerült a telepre, az előtt 2 hétig próbálták sikertelenül befogni, menekült az emberektől.

Ahogy nőtt a tömeg az örökbeadó napon, úgy lapult le Max egyre jobban a földre és próbált láthatatlanná válni az “életét veszélyeztető” kétlábúak előtt. Aztán egyszer csak megjelent ő, a tiszta tekintetű, kedves, szép kislány, aki megállt kennelje előtt. Max érezte, hogy ő más, belőle tiszta energia árad, benne megbízhat. Egyszerre felállt és a rácshoz ment. Azt hiszem ekkor pecsételődött meg a sorsuk.

Max hazament új családjával, akik mindent próbáltak megtenni azért, hogy jól érezze magát. Kutyafuttatóba is elvitték…de sajnos egy óvatlan pillanatban kinyilt az ajtó és Max kisurrant. Futótűzként terjedt a hír, hogy egyik friss örökbeadottunk meglépett. Jött a sok jótanács, hogy hogy kell új kutyát kezelni és hogy miért engedték el. Persze, utólag mindenki okos, de nem minden gazdi gondolja úgy át a kutyázást, mint mi, akik nap mint nap ezzel foglalkozunk, ezt be kell látnunk. Osztottuk, keresőcsapatokat verbuváltunk és kiderült egy kb 300m-es körben mozog, de mint anno, most is megfoghatatlan….és újra megjelent Ő: pink kabátkájában állt Max előtt és kedves mosolyával magához hívta. Max odajött és teljes bizalommal bújt a kislányhoz.

Biztos vagyok benne, hogy fantasztikus életük lesz együtt és nagyon vigyázni fognak egymásra, mint ahogy az is meggyőződésem, hogy nem itt tartana a hazai állattartás, ha minden gyerek ilyen nyitott szívvel viszonyulna az állatok felé.”

Forrás: Tornóczky Anita Állatvédőrség
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop