Újsághirdetésben árulja vadon élő állatait egy afrikai ország

Hírek  |   2016. május 05.  |     2463

Áruba bocsátják a zimbabwei nemzeti parkokban vadon élő állatok egy részét, mert a súlyos aszály miatt nem tudják eltartani őket, és szükség van pénzre a megmaradó állatok ellátásához.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A hararei kormány a héten újsághirdetésben keresett vevőket a nemzeti parkok vadállományára. Kérték, hogy aki teheti, vásároljon vadállatokat a nemzeti parkoktól és viselje a gondjukat, megmentendő őket a szomjan- és éhenhalástól. A hatóságok nem közölték, hogy milyen állatok eladók és azt sem, hogy hány példánytól szabadulnának meg. A dél-afrikai ország 10 nemzeti parkja azonban híres bőséges elefánt-, oroszlán-, orrszarvú-, leopárd- és bivalyállományáról.

Oppah Muchinguri-Kashiri környezetvédelmi miniszter azt mondta szerdán, hogy máris szép számú ajánlatot kaptak, és hogy hazai és külföldi állampolgárok egyaránt vásárolhatnak a nemzeti parkok készleteiből. A nagyszabású vadállat-kiárusítási akció oka, hogy Zimbabwét történetének egyik legsúlyosabb aszálya sújtja, még az 1992-esnél is súlyosabb, amikor állatok ezrei pusztultak el vagy kerültek ugyancsak kényszereladásra.

A hosszan tartó szárazság miatt egyre nehezebben és egyre drágábban tudják csak ellátni ivóvízzel és élelemmel a népes állatseregleteket. A vadállatok eladásából származó bevételből akarják finanszírozni a megmaradó állatok ellátásának többletköltségét.

Forrás: MTI, hvg.hu
Fotó: iso.500px.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop