Tigris támadta meg a gondozót egy floridai állatkertben

Hírek  |   2016. április 18.  |     1895

Tigris támadta meg a gondozót az egyik floridai állatkertben helyi idő szerint pénteken. A gondozó életét vesztette. A tragikus baleset a floridai Palm Beach állatkertjében történt. A tizenhárom éves maláj tigris váratlanul támadta meg a női gondozót, a 38 éves Stacey Konwiser mellesleg az állatkert egyik vezető kutatója volt.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A baleset jól elkerített területen történt, nem is a látogatók szeme előtt, hanem abban a hátsó részben, ahol az állatok az éjszakát töltik. Stacey Konwiser éppen etetéshez készült, amikor a vadállat váratlanul ráugrott. Mire a többi ápoló a segítségére sietett, a gondozónő már halott volt. A tigrisek tartózkodási helyét lezárták.

“Egyetlen látogató, egyetlen pillanatig sem volt veszélyben” – nyilatkozta Naki Carter, az állatkert szóvivőnője. Ezt megerősítette Lori Colombino, a Palm Beach-i rendőrség szóvivője is. A rendőrség ugyanis vizsgálatot indított az ügyben.

Az állatkert bezárták, pénteken egész nap zárva is maradt, s újranyitásáról helyi idő szerint szombaton döntenek. Az ügyben a rendőrség mellett a floridai vadvédelmi hivatal és a munkavédelemmel, a munkahelyi biztonsággal foglalkozó hatóság is vizsgálódik.

Forrás: MTI
Fotó: captivephotons.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop