Speciális kamera segítségével mentették meg a süket macskát a dunaújvárosi tűzoltók

Hírek  |   2016. március 07.  |     3046

Dunaújváros egyik ötemeletes társasházának tetőtéri erkélyajtaján szökött ki csütörtökön délelőtt a Murphy névre hallgató, hófehér bundájú, kék szemű cica. Szorult helyzetbe akkor került, mikor a lapos tetőre kijutva beleugrott az egyik téglafalazatú, betonfedésű szellőző körülbelül harmincszor tíz centiméteres nyílásába.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A többi lakó is értesült a kéménybe zuhant macskáról, hallották a nyávogását is, ezért másnap a kéményseprő-ipari közszolgáltató szakembere speciális kamerával tizenhét méter mélységig átvizsgálta a lépcsőház mindhárom szellőzőnyílását. Sikerült behatárolni, hogy melyik kürtő fogságába esett az állat, de mivel a cica süket, ezért kicsalogatni nem tudták, a tűzoltók segítettek a mentésben.

05 07

A dunaújvárosi lánglovagok végül a segítőkész lakókkal egyeztetve az egyik földszinti lakás fürdőszobai szellőzőjét bontották meg kis mértékben.

06

A körülbelül 15 x 30 centiméteres nyíláshoz ekkor fel tudott kapaszkodni a macska, akit ezután a tűzoltók átadtak aggódó gazdájának. Murphy sértetlenül megúszta a kéményes kalandot!

04

Forrás: tuzoltosag.info
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop