Saját testi épségét kockáztatva mentett meg 1000 ebet a kutyahúsfesztiválról ez a férfi

Hírek  |   2016. június 28.  |     29693

Múlthét kedden kezdődött el a dél-kínai jülini kutyahúsfesztivál, becslések szerint 10 ezer kutyát mészárolnak le az esemény alatt. Egy amerikai aktivista, Marc Ching elhatározta, hogy annyi állatot ment meg, ahányat csak tud. Több állatvédővel karöltve indult Kínába, hogy felkeresse azokat az üzemeket, ahol a kutyákat brutális módszerekkel végzik ki a húsuk miatt.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

“Hat telepet zárattunk be eddig, öt még folyamatban van, de még egy tucat másikba tervezünk menni,” mondta Marc. “Akik nem hitték, hogy ez lehetséges, üzenem, hogy de, minden lehetséges.”

A férfi vásárlónak álcázza magát, mikor a mészárszékekhez érkezik, de arra is volt már példa, hogy egyenesen megmondta, miért érkezett, sőt, még anyagi segítséget is felajánlott a tulajdonosoknak, hogy új életet kezdhessenek.

094 095 096

A férfi már hetedik alkalommal utazott Kínába a fesztivál idején, hogy megmentse a megkínzott, bántalmazott, ételnek szánt kutyák életét. Idén a saját élete is veszélybe került, mikor a hatóságokkal szállt szembe az állatok jogaiért, de még ez sem állította meg őt.

0101 0102

Marc elmondta, hogy a közélet már máshogy viszonyul a kutyahúsfesztiválhoz, mint néhány éve. Már nem olyan népszerű, rengeteg helyi aktivista tüntet az esemény ellen, többször is tiltakozó tömegbe futott az utcákon. Szerinte már látszik a fény az alagút végén, és van remény arra, hogy megfékezzék az évente megrendezett mészárlást.

 

Forrás: boredpanda.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop