Rekordmennyiségű tenyésztett hallal töltötték fel tavaly az angliai folyókat

Hírek  |   2016. február 15.  |     782

Rekordmennyiségű tenyésztett halat engedtek szabadon tavaly az angliai folyókba, hogy növeljék azon halpopulációk méretét, amelyek életterében több évnyi szennyezettség után mostanra javult a vízminőség – közölte a brit Környezetügyi Hatóság.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A szolgálat nottinghami gazdaságában tenyésztett halak között fejes domolykók, dévérkeszegek, compók és bodorkák is vannak. Tavaly csaknem kétmillió példányt engedtek szabadon közülük.

A haltenyészetet vezető Alan Henshaw szerint a rekordévnek két fő oka volt. “Az egyik az időjárás, amely rendkívül kedvezett a haltenyésztésnek. Nem jó ugyanis, ha a hőmérséklet 24-25 Celsius-fok fölé emelkedik, mert a melegebb vízben valamivel nehezebben fejlődnek a halak” – magyarázta a szakember. A másik ok, hogy sikeresebb a tenyésztés, ha a tartályokban és medencékben több fajt nevelnek együtt.

A vadon élő populációk egészségének és genetikai integritásának megőrzése céljából a haltelep munkatársai minden évben felnőtt példányokat gyűjtenek be a folyókból és azok petéjét és spermáját használják fel a tenyésztéshez.

“A halaink gyakorlatilag vad halak, amelyek életük első két évét éppenséggel egy halfarmon töltik. A lehető legtermészetesebb körülmények között igyekszünk nevelni őket” – idézte Henshaw-t a BBC News.

Forrás: MTI
Fotó: melbournefishinghole.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop