Puskával lőtték ki a díjnyertes magyar postagalambot

Hírek  |   2016. szeptember 06.  |     8576

Egy sokszoros díjnyertes postagalambot lőttek le Nagymágocson. Krisztofer számtalan európai versenyen győzedelmeskedett, felfoghatatlan, miért kellett ilyen szörnyű módon távoznia az élők sorából.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

“Hallottam, hogy valami a galambdúcban nincs rendben. Bementem, és láttam, hogy a többiek csipkedik az egyik földön fekvő galambot. Nem akartam hinni a szememnek! Krisztofer volt, az oldalán puskagolyó ütötte lyuk tátongott” – mesélte Repka Róbert galambász a delmagyar.hu-nak.

A madár gazdája hiába próbált meg segíteni, már késő volt, nem lehetett megmenteni. A férfi könnyeivel küszködve a galamb párjához és fiókáihoz vitte a szárnyast, majd elbúcsúzott a 8 éves, tehetséges Krisztofertől. Aki szórakozásból kilőtte a madarat, valószínűleg nem tudta, hogy egy díjnyertes galambbal végzett kegyetlenül.

Krisztofer még fiókakorában került Róberthez, az évek során pedig nagyon a szívéhez nőtt a madár. Sorra nyerte a versenyeket, kalandos élete volt. 2015-ben általános champion lett, ő volt a legjobb galamb az egyesületben. Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy postagalamb ilyen hosszú ideig töretlen győzelmeket hoz. Krisztofer már négy éve osztozott fészkén egy tojóval, közösen nevelgették a fiókájukat.

“A párja és a fiókája is nagyon hiányolja Krisztofert. Ez a viselkedésükön látszik. A kicsit egy dajkapár alá raktam. A tojó idővel egy újabb hímet kap maga mellé. Hálás vagyok a sorsnak, hogy Krisztofer gazdája lehettem.”

Ha téged is felháborít az eset, akkor dobj egy lájkot, és oszd meg a barátaiddal is!

Forrás: delmagyar.hu
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop