Pöcegödörből menekítette ki a bajbajutott kutyát a győrújfalui falumester

Hírek  |   2016. július 12.  |     306

Egy emésztőgödörbe esett kutyát mentettek ki múlthéten Győrújfalun, méghozzá nem is akárhogyan. A tűzoltók nem vállalták, az állatvédőket nem érték el, így a falugondnok és néhány közmunkás szabadította ki a bajbajutott ebet.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Egy helyi lakos jelezte a kisalfold.hu-nak, hogy egy mellékutcától pár méterre lévő gazos részen egy kutya ugat kétségbeesetten a mélyből. Először a tűzoltókat értesítette, akik azt javasolták, másszon le s szabadítsa ki maga az állatot, ám a férfi aggódott, hogy a kutya esetleg veszélyes, ezért az állatvédőkhöz fordultak, de itt sem jártak sikerrel. Még a polgármester intézkedése sem segített, magukra maradtak, ám a kutyát nem akarták sorsára hagyni.

096

Először néhány közmunkás próbálkozott a mentéssel, de kevés sikerrel. Létra és kötél segítségével az eb egyedül nem tudott feljönni, hiszen már napok óta étlen-szomjan és fáradtan próbált menekülni. Kellett valaki, aki leereszkedik a két és fél méter mély,  használaton kívüli, de annál bűzösebb, fedetlen emésztőbe. A bátor ember végül Szabó Zoltán falugondnok lett, aki lemászott az állathoz, majd némi segítséggel felhozta. Beigazolódott az is, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap.

Ha számodra is fontos az állatok védelme, akkor dobj egy lájkot, és oszd meg a barátaiddal is!

Forrás: kisalfold.hu
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop