Plüssállattal vigasztalódik az árva koalakölyök

Hírek  |   2016. szeptember 22.  |     1692

Plüsskoalával vigasztalódott egy anyátlanul maradt nyolc hónapos koalakölyök Ausztráliában.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A Shayne-nak nevezett fiatal állatot az országút mellett találták meg, miután az anyját halála gázolta egy autó a kelet-ausztráliai Queenslandben – közölte az Australia Zoo nevű állatkert vadkórháza.

“Ma újra nálunk volt egy vizsgálaton, jó bőrben van, már 1,77 kilogramm” – mondta Elisha Dyck, az állatkórház szóvivője kedden.

Az állatkert szerint Shayne az anyja hátán kapaszkodott, amikor a baleset történt. A kölyökállat az utat szegélyező bokrok közé repült. Amikor a baleset helyszínétől 20 méterre megtalálták, éppen két varjú ellen próbálta megvédeni magát – mesélték az állatkert dolgozói. A kis kölyköt most a gondozók táplálják. Hogy ne érezze magát egyedül a kosarában, plüsskoalát helyeztek mellé. Úgy tűnik, Shayne boldog a pótlékkal, úgy bújik hozzá, mintha a mamája lenne. Ha nagyobb lesz, a gondozók elkezdik arra nevelni, hogy egy nap vissza kell térnie a vadonba.

Az Australia Zoo-t a természetfilmjeiről és tévéműsorairól ismert Steve Irwin, a “Krokodilvadász” és felesége, Terri alapította. Irwin 2006-ban a Nagy-korallzátonynál forgatott, amikor tüskés rája támadta meg, szúrása halálos sebet ejtett a tudóson.

A koalák, az ország emblematikus állatai számára nagy veszélyt jelent a klímaváltozás, élőhelyük zsugorodása, a kutyatámadások, az autóbalesetek és a klamídiafertőzés. A vadon élő állatok kórháza átlagosan havonta 70-80 koalát lát el. Az első brit gyarmatosítók idején, 1788-ban több mint 10 millió koala élt a kontinensen. Mivel a fák lombjai között élnek, nehéz megbecsülni, hányan vannak, 2012-ben nagyjából 330 ezerre tették a számukat.

Forrás: MTI, origo.hu
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop