Nyíllal átlőtt fejjel éli mindennapjait egy kacsa Szentendrén

Hírek  |   2016. augusztus 11.  |     321

Borzasztó látványt nyújtanak, de nem tesznek velük semmit, ugyanis egy beavatkozás csak rontana a helyzeten, így azonban jól érzik magukat, és még akár évekig elélhetnek. Az állat nyaka teljesen átfúródott, egy másiknak az oldalába fúródott nyílvessző, de mindketten jól vannak és nem éreznek fájdalmat.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Rengetegen keresik fel az állatvédőket, de a szakemberek azt javasolják, senki se bolygassa a megsérült állatokat, azok ugyanis megtanultak együtt élni a helyzettel. Repülnek, úsznak, és táplálkoznak, egy műtét azonban végzetes is lehet számukra. A helyiek mind felháborodtak azon, hogy lehet képes valaki ilyenre, nevükben a Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület tett feljelentést a rendőrségen.

0285

Ha a madarakat megpróbálnák befogni, valószínűleg pánikba esnének, lehet, hogy még jobban megsérülnének, nagy rá az esély, hogy életüket veszítik. Az esetről a 444.hu is írt cikket, felkeresték a Magyar Madártani Egyesületet is, akik tudtak az esetről. Ők is azt tanácsolták, hogy a legjobb döntés az, ha a madarakat békén hagyják, ugyanis a nyíl nem ért létfontosságú szervet, már rég elpusztultak volna, ha komoly lenne a sérülés, így azonban még sokáig elélhetnek.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu444.hu
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop