Néhány fotó kedvéért hurcolták ki a vízből ezt a teknőst

Hírek  |   2016. június 28.  |     6038

A Földközi-tengerben úszkált ez a teknős, mikor felfordultak békés mindennapjai. A bejrúti Havana Beach közelében lebegett, mikor az ott fürdőző turisták megtalálták, majd úgy döntöttek, kirángatják a vízből, hogy fényképeket készítsenek róla. Ha ez még nem lett volna elég, a képek kedvéért többen ráálltak, rátámaszkodtak, az állat meg is sérült.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A sekély vízben többen is kierőszakolták a fotókat, egy kisfiút még a páncéljára is állatottak, mindezt egyetlen kép kedvéért, nem gondolva a következményekre. Szerencsére pár percen belül néhány állatbarát fürdőző észrevette, hogy mi történt, ők menekítették ki az élőlényt, akit később egy állatmentő állomásra szállítottak.

088 089

A teknősről jelenleg egy libanoni szervezet gondoskodik, a rehabilitációját megkezdték, egy kis medencében próbálják gyógyítani.

092 093

“Az állat fején egy jól látható sérülés van, valószínűleg itt meg is ütötték,” meséli Jason Mier, az egyik gondozó. “Antibiotikumokat kapott, hogy megelőzzük az esetleges fertőzések kialakulását, de még időre van szüksége, hogy felgyógyuljon a traumából.”

090

Ha végre jobban lesz, visszaengedik a tengerbe, ahol remélhetőleg békességben töltheti hátralevő életét.

Forrás: boredpanda.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop