Négyszázezer forintot kell fizetnie a Pécsen megszökött farkas kilövőjének

Hírek  |   2016. február 19.  |     1284

Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség 2016. február 3-án kelt határozatában egy fokozottan védett szürke farkas engedély nélkül történő elpusztítása miatt 400 000 forint természetvédelmi bírság megfizetésére kötelezte az elkövető magánszemélyt – közölte a főfelügyelőség az Indexszel. A határozatot az ügyfél átvette, az jogerőre emelkedett.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Október 31-én szökött meg egy farkas a felújítás alatt lévő pécsi állatkertből. Az állatot megrázta a villanypásztor, ami felmérgesítette a vadat, ezért kimászott új kifutójából. A Mecsekerdő Zrt. azonnal erdőjárási tilalmat rendelt el, a keresést másnap délelőttig folytatták.

Nem sokkal később kiderült, hogy az állatkert igazgatója éles lőszerrel lelőtte a farkast. Az állat a Tubesnél tűnt fel, turisták értesítették a hatóságokat, akik riasztották az állatkert munkatársait is. Elmondásuk szerint az állat “fenyegetőleg lépett fel” az emberek közelségére, ezért Szatyor Miklós úgy ítélte meg, hogy kilővése lesz a legjobb döntés. Emiatt rengeteg állatvédő támadta a pécsi állatkert igazgatóját, aláírásgyűjtés is indult a lemondatásáért.

A pécsi állatkertből megszökött farkas ügyében a természetkárosítás gyanúja miatt folytatott nyomozást a rendőrök december 21-én szüntették meg Szatyor Miklós állatkertigazgató ellen, mert nem számít bűncselekménynek, de mivel fokozottan védett fajról van szó, a környezetvédelmi főfelügylőség eljárást indított az ügyben.
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop