Négy napja retteg a hatalmas fa tetején egy fekete macska Szegeden

Hírek  |   2016. március 17.  |     3017

A szegedma.hu számolt be róla, hogy egy fekete macska vesztegel a szegedi Klúg Péter-iskola udvarán álló egyik magas fán. Az állat nem tud lejönni, kétségbeesve kapaszkodik és nyávog, de segítséget nem kap.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Már négy napja tudnak róla a tűzoltók, de a kérdésre, hogy miért nem hozták eddig le, arról Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője adta meg a meglepő választ a lapnak:

“Négy nappal ezelőtt kaptunk egy bejelentést az esetről, azóta viszont nem érkezett újabb hívás az igazgatósághoz. Természetesen a tűzoltók rendszeresen mentenek állatokat, hiszen az esküjük az életmentésre vonatkozik, ebbe pedig ugyanúgy beletartoznak az állatok is.

A szakmai tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ilyen helyzetekben jobb nem bolygatni a macskákat, mert két forgatókönyv fordulhat elő, amikor elindulnak a kollégáink felfelé: a macska ijedtében vagy feljebb mászik, vagy leugrik. Ezért érdemes hagyni, hogy magától lejöjjön, amit meg is fog tenni, hogyha nyugalom van körülötte.”

Forrás: szegedma.hu, 444.hu
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop