Miért fontos a mikrochip? Ha megnézed a videót, nem fogsz kételkedni

Hírek  |   2016. március 08.  |     6260

Egy hónapig élt Biatorbágyon az utcán egy szemetes tövében Rozsdi, aki az október végi nagy viharban szökött el pátyi otthonából. Annyira félt az emberektől, hogy szinte lehetetlen volt megfogni. A környéken lakók etették, de ez számára csak átmeneti megoldás volt. A tél közeledtével az élete is veszélyben forgott, tenni kellett valamit.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Próbáltam csalogatni, finom falatokkal, de mindig csak akkor nyúlt az ételhez, ha elmentem. Egy idő után már akkor is közelebb jött, ha beszálltam a kocsiba. Aztán egy verőfényes napon megtört a jég. Azt hiszem rájött, hogy jót akarok neki. A kezemből evett, rá tudtam tenni a pórázt és lassacskán bizalmat szavazott nekem. Látszott, hogy régen nem kapott simogatást, teljesen el volt szokva az érintéstől. Több mint 1 órát ültem vele a kocsi mellett, mire telefonos segítséggel egy trükkös stratégiával sikerült beültetnem.

Kiderült, hogy van benne chip, sőt regisztrálva is van, így Rozsdi estére már a családjánál töltötte az éjszakát, nem pedig a szemeteszsákok tövében. Aznap este még elhajtottam arra, furcsa volt látni, hogy nem fekszik ott a kis barna kutya, ahol eddig megszoktam,a fűben összegömbölyödve. De ha nincs benne chip vagy nincs regisztrálva, akkor Rozsdi most nem lehetne otthon családjával. Ezért fontos, hogy legyen regisztrálva a chip, a név, cím és telefonszám.

Ha számodra is fontos az állatok védelme, akkor dobj egy lájkot, és oszd meg a barátaiddal is!
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop