Mérgezett társa mellett őrködött az elefánt, amíg meg nem érkezett a segítség

Hírek  |   2016. július 19.  |     260

Makireti először 2010 nyarán szorult megmentésre, a fiatal elefánt magányosan kóborolt a kenyai Tsavo Nemzeti Park környékén. Se az anyja, se a csordája nem volt a közelben, az elefánt pedig még olyan kicsi volt, hogy azonnal ellátásra volt szüksége a túlélés érdekében.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A kicsit gondozásukba vették, ahol szépen cseperedett. Hamarosan szabadon engedték, hogy a vadonban kezdhessen új életet, nem is gondolták volna megmentői, hogy hamarosan újra találkoznak. Múlthéten Makireti ismét megjelent a parkban, egy mérgezett nyíllal az oldalában.

098 099

Az állat egyik agyara nem fejlődött ki, ezért érthetetlen, hogy orvvadászok mégis miért akarták meggyilkolni. Amíg az elefánt megkapta a segítséget, egy régi barátja a menhelyről felismerte őt, és azonnal odasietett hozzá, megérezte, hogy baj van.

0100

Kibo gyengéden Makireti mellé állt, a kezelés alatt ormányával simogatta és próbálta megnyugtatni barátját. Szerencsére a sérülése nem volt komoly, a méreg nagy része nem hatolt a szervezetébe, így pár napnyi ápolás után ismét a régi volt.

Forrás: thedodo.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop