Megölték a cápát, aki szörfösre támadt

Hírek  |   2016. június 02.  |     408

Elfogták és megölték azt a nagy fehércápát, amelyről úgy vélik, hogy életveszélyes sérüléseket okozott a héten egy szörfösnek a nyugat-ausztráliai partoknál. A helyi halászati hivatal szerint a 4,2 méteres fehércápát felcsalizott horoggal fogták el, közel ahhoz a területhez, ahol a 29 éves Ben Gerringet a támadás érte kedd délután.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A hivatal szóvivője szerint az állat elpusztult, miután ráharapott a csalira. A tetemét kiemelték a vízből és miután a szakemberek mintát vettek belőle és különböző méréseket végeztek rajta, a maradványokat kidobták. A hivatal szerdán reggel kezdte meg a kutatást az emberre támadó állat után, amely az illetékesek szerint „súlyos fenyegetést jelentett a közbiztonságra”.

Mindeközben Gerring továbbra is kritikus állapotban fekszik a kórházban. A férfit a Perthtől délre eső Mandurah strandján húzták partra a cápatámadás után. Rengeteg vért vesztett, és többször újraélesztették, mire kórházba tudták szállítani. Az egyik lábát térd fölött elvesztette a balesetben. Gerring családja szerdán közleményben mondott köszönetet a férfi megmentőinek és az orvosoknak, valamint az ápolóknak.

A cápatámadás közvetlen szomszédságában lévő strandok csütörtökön is zárva maradnak, és a helyi vízi mentők arra kérik az embereket, hogy alaposan nézzenek utána az interneten a cápabiztos fürdőhelyeknek, mielőtt belevetnék magukat a vízbe. A mandurah-i partszakaszon az utóbbi években számos cápatámadás volt, 2014-ben egy búvár életét is vesztette.

Forrás: MTI, origo.hu
Fotó: theguardian.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop