Megkezdődött a magyar tenyész- és versenylovak szállítása Kínába

Hírek  |   2016. február 01.  |     2150

Elindult Kínába az a kilenc ló – három mén és hat kanca – pénteken Frankfurton keresztül Kínába, amelyek az első Magyarországról szállított tenyész- és versenylovak lesznek a távolkeleti országban.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteki közleménye szerint további kínai lóvávásárlásra is számítani lehet, főként, ha az első szállítás tapasztalatai alapján a kínai hatóságok könnyítenek a szállítási feltéteken.

A szállítást megelőző 30 napot a lovak karanténban töltötték, a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar Üllő, Dóra-majori telepén. Megérkezésük után Kínában is szigorú karanténban tölt majd egy hónapot a kilenc állat – áll a közleményben.

Üllõ, 2016. január 29. Kínai exportra felkészített lovak egy lószállító jármûvön a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar Dóra majori Tangazdaságában 2016. január 29-én. Közel egyéves elõkészítést követõen ezen a napon megkezdõdött a magyar tenyész- és versenylovak szállítása Kínába. Elõtérben: Lázár András állatgondozó. MTI Fotó: Mohai Balázs

Üllõ, 2016. január 29.
Kínai exportra felkészített lovak egy lószállító jármûvön a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar Dóra majori Tangazdaságában 2016. január 29-én. Közel egyéves elõkészítést követõen ezen a napon megkezdõdött a magyar tenyész- és versenylovak szállítása Kínába. Elõtérben: Lázár András állatgondozó.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Az FM korábbi közleménye szerint a kínai hatóságok először 2015 januárjában látogattak Magyarországra az élőállat-export létrejötte érdekében, tavaly novemberben pedig már a lóexporttal kapcsolatos ellenőrzések elvégzésére egy kínai hatósági állatorvos érkezett az országba. A szakember másfél hónapos magyarországi tartózkodása alatt részt vett a lovak és a karantén helyszínének kiválasztásában, az állatorvosi vizsgálatokon és a laboreredmények kiértékelésében is.

Forrás: MTI
MTI Fotók: Mohai Balázs

 
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop