Mégis vizsgálják a szülők felelősségét a lelőtt gorilla ügyében

Hírek  |   2016. június 01.  |     428

Vádat emelhet az ügyészség a cincinnati állatkert gorillájának lelövése ügyében. A 17 éves ezüsthátú nyugati síkvidéki gorillát azért kellett megölni, mert Harambe kifutójába bemászott egy négyéves gyerek. A helyi rendőrség vizsgálja, hogy felelősségre vonhatók-e a gyermek a szülei.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A rendőrség vasárnap még azt közölte, hogy nem vizsgálják a szülők felelősségét. Kedden az állatok kizsákmányolása ellen harcoló SAEN állatvédő szervezet panaszt terjesztett be a hatóságokhoz, melyben gondatlansággal vádolták az állatkertet. Szerintük az, hogy a gyermek képes volt átmászni a kerítésen, az állatkert hanyagságára utal, de az állatkertre egyelőre nem terjed ki a rendőrségi vizsgálat.

Szemtanúk szerint a gyerek a gorillák kifutójánál hangot adott annak, hogy be akar mászni az állatokhoz, ezt követően átmászott az egy méter magas kerítésen, átvágott a bokrokon, majd beleesett a sekély vizesárokba. Az állatkert dolgozói akkor döntöttek a gorilla lelövéséről, amikor az kivette a vizesárokból a kisfiút, és néhány percig vonszolta. A kisfiú sokkos állapotban volt, de néhány karcolással megúszta az esetet.

Forrás: origo.hu
Fotó: hellobeautiful.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop