Másodszor is emberre támadt a kutya, akit megmentettek az altatástól

Hírek  |   2016. április 19.  |     18297

Vasárnap délután a kutya gazdájának udvarán egy staffordshire terrier leharapta egy 6 éves gyerek bal fülét. A rendőrség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés gyanújával indított eljárást a hódmezővásárhelyi férfi ellen. Cézár szilveszterkor támadott először, akkor az állatvédők munkájának hála megmenekült az altatástól, a mostani eset után már a gazdi is úgy látja, az lenne a legjobb, ha elaltatnák.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Az első támadás Makón, szilveszter éjszakáján történt, Cézár ekkor egy földön fekvő részeg ember arcát és fülét harapta meg, az eset után úgy volt, hogy elaltatják. A makói állatvédők és az országos állatvédőrség közbenjárásával a kutya újabb esélyt kapott, gazdit kerestek neki, végül Juhász Gyula vette magához.

A delmagyar.hu felkereste az állatvédőrséget, hogy mondják el véleményüket az ügyről. Szerintük emberi mulasztás áll a baleset hátterében, ugyanis a szerződésben, amit a kutya örökbefogadásánál kötöttek egyértelműen az áll, hogy idegenek közé csak szájkosárban vihető a kutya. Mivel Cézár harci kutya, kölönös bánásmóddal és extra figyelemmel kellett volna őt kezelni.

“Bence az anyukájával, a nevelőapjával és a kistestvérével járt nálam vasárnap délután. Bence a jármű előtt guggolt, a kutya vele szemben volt. Mi, felnőttek, a kisfiú körül. Amikor Bence letenyerelt a földre, Cézár akkor ugrott neki, és leharapta a bal fülét. Nem volt a támadásnak semmi előzménye, még egy hangos szó sem” – mesélt a vasárnap történtekről Juhász Gyula.

A férfit most már csak az érdekli, hogy a kisfiú felépüljön, véleménye szerint tényleg az lenne a legjobb, ha a kutyát elaltatnák.

Forrás: index.hu, delmagyar.hu
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop