Levelet írt Jane Goodall főemlőskutató a gorillát kilövő állatkert igazgatójának

Hírek  |   2016. június 02.  |     665

Továbbra sem csitulnak a kedélyek Harambe, a 17 éves gorilla kilövése miatt. Az indulatok főleg az internetezők körében szabadultak el, Jane Goodall főemlőskutató levele a cincinnati állatkert igazgatójának, Thane Maynardnak azonban higgadtságról tesz tanúbizonyságot.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

“Kedves Thane,

nagyon sajnálom, hogy egy olyan álláspontot kell megvédened, amellyel talán még te magad sem értesz egyet. Próbáltam megfigyelni, mi is történt valójában – úgy tűnt, mintha a gorilla átkarolta volna a gyereket – mint a nőstény, aki megmentett és visszaadott egy gyermeket Chicagóban.

Óriási veszteség ez mind az állatkertnek, mind a gorilláknak. Hogy reagált a többi állat? Megnézhették Harambét, kifejezhették gyászukat? Ez fontos dolog.

Együtt érzek veled,

Jane”

A levélből látszik, hogy Goodall nem ítéli el az állatkertet a történtekért, bár érezhető, hogy úgy gondolja, nem ez volt a legjobb döntés. Felidézett egy 1996-os esetet is, mikor egy hároméves fiú esett be a gorillák kifutójára, de a Binti Jua nevű nőstény, hátán a kölykével, megóvta a többiektől. Jane Goodall most legfőképpen a többi gorilla lelki békéjéért aggódik.

Forrás: 444.hu, thedodo.com
Fotó: hellobeautiful.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop