Leválthatják az elszökött farkast kilövő pécsi állatkert-igazgatót

Hírek  |   2016. május 13.  |     2077

Távozhat a posztjáról Szatyor Miklós, a pécsi állatkert igazgatója, aki éles fegyverrel lőtte ki egy szökött farkast, állítása szerint azért, mert fenyegetően lépett fel, sötétedett és nem akarta kockáztatni a környéken élők biztonságát. A Dunántúli Napló egymástól független forrásokból úgy értesült, hogy az igazgató akár már május végén távozhat posztjáról.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A lap úgy tudja, hogy a döntést már a vezetővel is közölték, ám ennek nincs köze a korábban történt farkaskilövéshez, mely után a városvezetés is az igazgató pártját fogta az országos felháborodás ellenére. Szatyor Miklós a Dunántúli Napló kérdésére nem cáfolta a távozásának hírét, de azt mondta, nem kíván nyilatkozni az ügyben. A polgármesteri kabinetirodánál annyit lehetett megtudni, hogy az igazgató szerződés szerinti megbízatása hamarosan lejár.

Október 31-én szökött meg egy farkas a felújítás alatt lévő pécsi állatkertből, a vadat megrázta a villanypásztor, feldühödött, és kimászott az új kifutójából. A Mecsekerdő Zrt. erdőjárási tilalmat rendelt el, a keresést másnap délelőttig folytatták. Később derült ki, hogy az állatot a kert igazgatója éles lőszerrel kilőtte.

Szatyor Miklós a farkas kilövése után azt nyilatkozta, hogy az állat kilövése elkerülhetetlen volt abban a helyzetben, az igazgató nem bánta meg a döntését, szerinte az emberi élet megóvása volt az elsődleges feladata. Emiatt rengeteg állatvédő támadta a pécsi állatkert igazgatóját, aláírásgyűjtés is indult a lemondatásáért.

Forrás: hvg.hubama.hu
MTI Fotó: Sóki Tamás
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop