Légpuskával lőttek ki egy fészkelő kuvikot Törökszentmiklóson

Hírek  |   2016. június 06.  |     349

A férfit idegesítette a házának kúpcserepe alá fészkelő kuvik. Egy szomszéd tett bejelentést, miután hatalmas csattanás után egy halott madár zuhant az udvarukra. Kiderült, hogy a bejelentő melletti háznál baglyok fészkeltek, az ott lakó férfit azonban zavarták az állatok, ezért légpuskával vetett véget az egyik példány életének.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A rendőrök állatorvos és madárbiológus segítségével kiderítették, hogy az elpusztult állat egy kuvik, mely fokozottan védett. A Magyar Madártani Intézet gondoskodott az életben maradt egyedek befogásáról és elszállításáról, a rendőrök pedig elfogták és a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra előállították a helyi férfit. Gyanúsítottként hallgattak ki fokozottan védett élő szervezet egyedére elkövetett természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

034036

A férfi azt mondta, hogy a baglyok évek óta megkeserítik az életét, nem tud tőlük aludni, már többször próbálta elzavarni a védett kuvikokat, de azok mindig visszatértek. Mikor reggel meglátta az egyik állatot, mérgében előkapta a légpuskáját, amivel pusztán figyelmeztető lövést akart leadni, hogy elzavarja az állatot, de véletlenül eltalálta a kuvikot.

Forrás: police.hu
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop