Különleges vendég látogatta meg a magyar rendőrkutyák új üdvöskéit

Hírek  |   2016. augusztus 22.  |     4793

A Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ (ROKK) Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Központját látogatta meg Marie-France André, Belgium magyarországi nagykövete, aki a rendőrségi kutyák és képzésük iránt érdeklődött. Mivel imádja a kutyákat, főleg a német és belga juhászokat, július 27-én ellátogatott a központ dunakeszi telephelyére, ahol Less Ferenc alezredes, főosztályvezető vezette körbe.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Elmesélte, hogy jelenleg hatszáz rendőrkutya van az országban, vannak kábítószer-, robbanóanyag-, személy- és tetemkereső, nyomkövető, valamint járőrkutyák is. A kölykök kiválasztásánál fontos szempont, hogy felmenőik és öröklött képességeik megfelelőek legyenek.

051

A tréningezés során olyan helyzetekre készítik fel őket, amikkel a munkájuk során találkozhatnak. A váratlan helyzeteket vezetőjük segítségével oldják meg, ők segítenek abban, hogy félelmüket legyőzzék, és a feladatra koncentráljanak.

050

A kölykök kiképzése egy éves korukban kezdődik, ami meglepte a nagykövetet, pedig egyes országokban ez korainak számít, Ausztriában ugyanis másfél éves korban kezdenek csak foglalkozni a kutyákkal. Hat hónapos koruktól kezdenek hozzászokni a helyzethez játékos gyakorlatok formájában, de a valós tréningezést csak egy éves koruk után kezdik meg, ami általában 3-4 intenzív hónapot jelent.

Forrás: police.hu – Ferentzi Tünde
Fotók: Sebestyén Jenő




hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop