Közmunkára ítélték és eltiltották a háziállattartástól a patkányát megölő férfit

Hírek  |   2016. július 11.  |     265

Közmunkára ítélték és három évre eltiltották a háziállattartástól azt az ausztrál férfit, aki videóra vette, ahogy leharapja egy élő patkány fejét, majd a felvételt közzétette a Facebookon.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A videót, amelyen Matthew Clement Maloney káromkodások közepette kiveszi a háziállatként tartott rágcsálót egy dobozból, majd leharapja az állat fejét és végül lehúz egy korty vodkát, több százezerszer nézték meg, amikor januárban felkerült a közösségi oldalra – írta az abc.net.

A Brisbane-ben élő 25 éves Maloney bűnösnek vallotta magát egy rendbeli állatkínzás bűntettében a Brisbane-i Városi Bíróságon. Suzette Coates bírónő ítélete szerint a férfinak 100 órányi közmunkát kell végeznie, és három évig nem tarthat háziállatot. Coates nárcisztikus személyiségnek nevezte Maloney-t, amiért a férfi az internetet használta, hogy figyelmet szerezzen magának, ugyanakkor véleménye szerint Maloney nem visszaeső.

Maloney elmondta, bűntudatot érez, ám mint fogalmazott, a tette “nem volt annyira rossz”.

“Rengeteg rosszabb dolog van, amit az ember tehetett volna. Patkányméreg, és ilyesmik, patkánycsapdák” – mondta a férfi a bíróság épületénél várakozó újságíróknak.

Maloney megígért, nem készít több videót. Mint fogalmazott:

“Akkor azt gondoltam, hogy vicces, aztán, hát igen, ostoba döntés volt”.

Az RSPCA brit állatvédő szervezet szerint a patkány 29 másodpercig szenvedett.

Forrás: MTI
Fotó: niagarawildlifecontrol.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop