Kiszökött ketrecéből egy párduc Salt Lake Cityben

Hírek  |   2016. június 08.  |     339

Senkinek nem esett baja, de nem értik, hogy lépett meg az állat. Látogatók százait terelték be épületekbe kedd reggel a Salt Lake City-i állatkertben, amíg a személyzet egy leopárd után kutatott, amely eltűnt elkerített területéről.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A négyéves nőstény leopárdra egy órával később mégis látogatók bukkantak rá, amint békésen aludt egy magasan lévő szabadtéri kiszögellésen, alig néhány lépésre acélhálóval elkerített kifutójától – mondta el újságíróknak Erica Hansen, az Egyesült Államok nyugati részén fekvő, Utah állambeli Hogle Zoo szóvivője. Azt egyelőre nem tudják, az állat hogyan tudott kiszökni a kerítésen.

A Zeya névre keresztelt, ritka amúri leopárdot megtalálása után benyugtatózták – tette hozzá Hansen. A látogatók közül senki sem sérült meg. Az állatnak nem esett bántódása – hangsúlyozta Nancy Carpenter, az intézmény állat-egészségügyi igazgatóhelyettese. A benyugtatózott Zeya egy méternyit esett egy kipárnázott részre arról a helyről, ahol aludt. Ezt követően egy ketrecben biztonságos helyre vitték.

A vadállat szökéséről szóló jelentések a közösségi médiában nagy izgalmat keltettek, az állatkert látogatói ugyanakkor úgy nyilatkoztak, hogy helyben nyugodtan és rendezetten kezelték a szokatlan helyzetet. Zeya kalandja néhány nappal azután borzolta fel a kedélyeket, hogy a cincinnati állatkertben lelőttek egy gorillát, miután egy négyéves kisfiú beesett a kifutója körüli vizesárokba. A főemlős elpusztítása hatalmas felháborodást váltott ki a közösségi médiában.

Forrás: MTI
Fotó: biodiversitywarriors.wikispaces.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop