Itt a vége: nem emelnek vádat a lelőtt gorilla ügyében

Hírek  |   2016. június 07.  |     571

Nem emel vádat gondatlanság miatt az ügyészség annak a négyéves amerikai fiúnak az édesanyja ellen, aki tíz napja beesett a cincinnati állatkert főemlőskifutója körüli vizesárokba. A gyermek védelme érdekében a gondozók lelőtték az állatkert gorilláját.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Joe Deters Hamilton megyei ügyész június 6-án, hétfőn közölte, az anyával három másik gyermek is tartózkodott az állatkertben, és azokra figyelt, amikor a fiúcska átmászott a gorilla otthonát övező kerítésen, áthatolt a bokrokon és beleesett a sekély vizesárokba.

A helyi rendőrség a gyermek szüleinek felelősségét vizsgálta az incidens előidézésében, az állatkertre azonban nem terjedt ki a vizsgálat. A Harambe nevű 17 éves, nyugati síkvidéki gorilla elpusztítása hatalmas felháborodást váltott ki a közösségi médiában. Több mint félmillió ember írta alá a Change.org honlapon és a Facebookon közzétett tiltakozásokat, amelyek élesen bírálták a cincinnati rendőrséget és az állatkertet, amiért lelőtték a gorillát, és a szülők felelősségre vonását követelték, amiért nem vigyáztak gyermekükre.

Az állatkert vezetése elismerte korábban, hogy a több mint 200 kilogrammos állat nem fenyegette a gyermeket, de izgatott állapotban volt, és elkezdte vonszolni a gyermeket, ezért kellett lelőni. A gyermeket kórházba vitték, anyja szerint sokkos állapotba került, néhány karcolást szenvedett.

Az állatkert kedden fogja újranyitni a közönség előtt a gorillák kifutóját, amely körül magasabb korlátot emeltek. A külső kerítés 15 centiméterrel magasabb lesz, tetején és alján tömör fagerendákkal, felső részén kötélhálóval.

Forrás: MTI, origo.hu
Fotó: news.nationalgeographic.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop