Ismerd meg Larry-t a miniszterelnökségi főegerész cicát

Hírek  |   2016. július 21.  |     4516

Ha azt gondolod, hogy viccelünk, akkor nagyon is tévedsz, Angliában ugyanis, a brit miniszterelnök lakásában, a híres Downing Street 10 alatt él Larry, a cica. Az ő titulusa angolul Chief Mouser to the Cabinet Office, tehát ő a miniszterelnökségi főegerész.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A tisztség jelenlegi betöltője Larry, egy cirmos-fehér tarka macska, aki még 2011 februárjában, James Cameron hivatalba lépése után nem sokkal kezdte meg az egerészést.

0211

Ennek a hagyománynak a története egészen a középkorig nyúlik vissza, a Downing Street 10 akkoriban a kincstárnok rezidenciája volt, már VIII. Henrik uralkodása alatt alkalmaztak itt macskákat. Ezt a tisztséget a leghosszabb ideig Wilberforce viselte, aki Margaret Thatcher idején is szolgálatban volt, összesen 18 évig. A sor 1997-ben szakadt meg, ezután 10 évig nem volt főegerész a miniszterelnök rezidenciáján.

0212

2011 telén patkányok jelentek meg a lépcsőn, ezért David Cameron miniszterelnök úgy döntött, ideje hivatalba állítani egy macskát. Gyermekeivel együtt maga választotta ki az állatot egy menhelyről, ám Larry nem bizonyult túl segítőkész alkalmazottnak, sokszor nem tesz eleget teendőinek, de mivel mindenki szívébe belopta magát, így megmaradhatott pozíciójában.

Forrás: wikipedia.hu
Fotók: telegraph.co.uk
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop