Ingyenesen ivartalanítják az Illatos úton örökbe fogadott szuka kutyákat

Hírek  |   2016. március 09.  |     969

Ingyenesen ivartalanítja egész évben az Illatos úton örökbe fogadott szuka kutyákat születésszabályozási programja keretében a Vigyél Haza Alapítvány.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Mint közleményükben írják, nem csupán az utcára dobott vagy elkóborolt kutyák jelentenek súlyos problémát, hanem a felelőtlenül szaporított állatok évről évre növekvő száma is. Az állapot megoldására a Vigyél Haza alapítvány 2016. március 10-től valamennyi szuka kutya ivartalaníttatását átvállalja, akiket magyar magánszemély közvetlenül a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) Állategészségügyi Szolgálattól vagy a Vigyél Haza Alapítványtól fogad örökbe.

Az ivartalanítással megelőzhető, hogy az örökbe adott kutyák akár évente két alom nem kívánt szaporulattal gyarapítsák az esélytelen, gazdára várók egyre bővülő számát – közölte a szervezet. Az alapítvány hét éve az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálatnál lévő kutyák életkörülményeinek, örökbefogadási esélyeinek javításáért dolgozik. Munkájuk során eddig mintegy 700 állatot segítettek gazdához.

Forrás: MTI
Fotó: gooddogsco.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop