Ingyen látogathatják a fővárosi állatkertet a budapesti gyermekvédelmi intézmények lakói

Hírek  |   2016. április 04.  |     430

Jövő tavaszig ingyen látogathatják a Fővárosi Állat- és Növénykertet a budapesti gyermekvédelmi intézményekben élő gyerekek. Erről írt alá megállapodást Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója és Bátori Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vezetője hétfőn Budapesten.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Czibere Károly az ötödik budapesti gyermekvédelmi napon, az állatkertben úgy fogalmazott, a gyermekotthonokban vagy nevelőszülőknél élő gyerekeket sokszor “kitakarják a társadalmi nyilvánosságból”, pedig fontos, hogy látszódjanak és lássanak, csak így lehet élhető társadalmat építeni. Fontos minden olyan kezdeményezés megbecsülése és támogatása, amely ezt a befogadást mutatja fel – tette hozzá az államtitkár.

Persányi Miklós arra biztatta az ország más kulturális és szabadidős intézményeit, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, és ingyen engedjék be a gyermekvédelmi intézmények lakóit programjaikra. Bátori Zsolt kérdésre válaszolva azt mondta, az előző évben mintegy 7000 gyerek látogathatott ingyen az állatkertbe, illetve vehetett részt az állatkert különböző programjain.

Forrás: MTI
Fotó: sandiegoessentialguide.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop