Gyerekek mentették meg a partra sodródott újszülött bálnát

Hírek  |   2016. július 07.  |     13726

A Milliard család éppen a vakációját töltötte a kanadai St. Lawrence folyónál, mikor a parton valami furcsa dologra lettek figyelmesek. Mikor közelebb mentek, rájöttek, hogy egy apró bálnát sodort partra az áramlat. Még a köldökzsinór is rá volt tekeredve, így feltételezhető, hogy csupán néhány órája jött a világra.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A kis beluga egyedül volt, semmi jele nem volt annak, hogy az anyja a közelben lenne és keresné, az újszülött viszont azonnal segítségre szorult. A család azonnal állatmentők segítségét kérte, akik elmondták, mit kell tenniük, hogy életben tartsák, míg ők a helyszínre érkeznek.

0172 0173

“Ástunk egy nagy gödröt, amibe a víz belecsordogált, így a testét folyamatosan érte,” meséli a 15 éves Nicholas. “Néhány percenként egy friss vödörnyi vizet öntöttünk rá.”

0174

Group for Research and Education on Marine Mammals szakemberei érkeztek ki segíteni, akik mindent megtettek, hogy a kis teremtmény visszakerülhessen a csapatába. Szerencsére nem sérült meg, így boldogan evickélt fajtársai felé. A megmentői csak reménykedni tudnak, hogy rátalál az édesanyjára, vagy ha nem, legalább egy utódját nevelő nőstény befogadja és táplálja majd.

Forrás: boredpanda.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop