Gólyafiókák születtek a Hortobágyi Madárkórházban

Hírek  |   2016. május 17.  |     2071

A kórházban idén tíz lakott gólyafészek van, ebből négy a földön, ami igazi kuriózum e madárnál, a többi pedig az épületeken, vagy a nagy volierben kialakított gólyafészkelő helyen helyezkedik el. A sérült madarak gyógyításánál a Madárkórházban az is fontos szempont, hogy azokat a madarakat is megmentik, amelyekről már bekerülésükkor biztosan tudható, hogy nem lehet majd visszaengedni a természetbe.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Az így visszamaradt madarak a biztonságos, egészséges életkörülményeknek köszönhetően párba állnak és költenek, majd felnevelt fiókák szabadon bocsájthatók. A fehér gólya fokozottan védett madarunk, eszmei értéke 100 000 Ft hazánkban állománya több mint egy évtizede szinte felére csökkent, azóta stagnál.

Hortobágy, 2016. május 14. A Hortobágyi Madárkórházban született gólyafiókák 2016. május 14-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Hortobágy, 2016. május 14.
A Hortobágyi Madárkórházban született gólyafiókák 2016. május 14-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A tojó rendszerint négy tojást rak, melyek nagyjából egy hónap múlva kelnek ki. A szülők felváltva kotlanak és mindketten táplálják fiókáikat. A kis gólyák két hónaposan repülnek ki a fészekből, ezután a szülők még pár napig etetik őket. Hazánkból augusztus utolsó heteiben vonulnak el afrikai telelőhelyeikre.

Forrás: madarpark.hu
MTI Fotók: Czeglédi Zsolt
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop