Fogyatékossággal élő fiatalok is népszerűsítették az állatok örökbefogadását

Hírek  |   2016. május 10.  |     1735

Megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő fiatalok is segítették az örökbefogadásra váró állatok népszerűsítését a fővárosi Olimpia parkban szombatra szervezett családi napon. A segítségre szoruló, gazdátlan állatoknak azok a fiatalok is segítettek a helyszínen, akik maguk is segítségre szorulnak.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány idén létrehozta önálló munkahelyét, a Premier Kultcafét, ahol a dolgozók jelentős része megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő. A nemrégiben kutyabarát hellyé minősített kávézó csapata elhatározta, hogy a családra, szerető gazdára vágyó kutyák ügye mellé áll, így ők is részt vesznek a szombati családi napon – közölte a programot szervező Vigyél Haza Alapítvány az MTI-vel.

038

Az egész napos rendezvényen kutya-gazda fotózás, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, kutyaelsősegély- és fizioterápiás bemutató, mikrochip-leolvasás és -regisztráció, kutyás ügyességi játékok várták az érdeklődőket, de bemutatkoztak a belvárosi kutyabarát éttermek és kávézók, a kutyakereső alkalmazás és a felelős kutyatartást népszerűsítő program mellett.

039

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉHIB) felelős állattartást népszerűsítő, Szabad a gazdi elnevezésű programja kvízjátékokkal, ajándékokkal várta azokat, akik szívesen felmérik és bővítik kutyatartással kapcsolatos tudásukat. Vendégük volt Radar, a NÉBIH Látótárs Projektje keretében örökbefogadott leendő vakvezető kutya és gazdája, akit a kölyöknevelésről kérdezhettek az érdeklődők.

040

A programokon számos közismert művész és sportoló is részt vett, az alapítvány sátrainál pedig akusztikus zenét, klasszikusokat és magyar népzenét játszó fiatal zeneművészek is felléptek. Az első 100 jelentkező a kutyája nevével és saját adataival gravírozott kutyabilétát kapott ajándékba.

Forrás: MTI
Fotók: Vigyél Haza Alapítvány Facebook
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop