Feljelentették az óbudai gyerekorvost, mert kutyájával együtt fogadja a betegeket

Hírek  |   2016. február 10.  |     7708

Az Ányos utcai gyermekorvosi rendelő orvosa, Varga Károly másfél éve minden rendelésre viszi magával német juhász kutyusát. A doktor szerint az eb jelenlététől a gyerekek megnyugszanak, Rex közelsége még a legnehezebben megnyíló kis pácienseknek is segítséget nyújtott.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Előfordul, hogy némelyik gyereket a doktor nehezen tud megvizsgálni, de mióta Rex jelen van, minden kezelés sokkal könnyebben és gyorsabban haladt. A szülők többsége is úgy véli, hogy amióta a kutyus ott van, sokkal szívesebben jönnek a gyerekek az orvoshoz. Sajnos nem minden szülő gondolta így, egyikük ugyanis feljelentette a férfit a kutya miatt.

Rex teljeskörű egészségügyi vizsgálaton esett át és kiderült, hogy semmilyen kockázatot nem jelent a gyerekekre. A papír a rendelő bejáratánál ki van függesztve, bárki elolvashatja. Rex most lelki terápiás segítő kutyaként dolgozik gazdája mellett.

“Szeretném megköszönni a kedves feljelentőnek! Most már fel merem tenni a képet, amint Rex a váróban fekszik. Lelki támogató, azaz mentális segítő kutyává avanzsált. Minden szükséges vizsgálaton átesett, így már hivatalosan is mosolyt csalhat kis pácienseim orcájára!” – írta Varga Károly a Facebookon.

Forrás: 3.kerulet.ittlakunk.hu, tenyek.hu
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop