Felháborodtak az internetezők, igazságot akarnak a kilőtt gorillának

Hírek  |   2016. május 30.  |     10711

Szombaton lőttek agyon egy 17 éves gorillát a cincinnati állatkertben, mert egy kisgyerek beesett a kifutójába. Az állatkert dolgozói úgy ítélték meg, hogy a gyerek életveszélyben van, ezért éles lőszerrel véget vetették a Harambe névre hallgató gorilla életének. A hír mára már szinte minden internetezőhöz elért, legtöbbjük pedig nem értik, miért kellett megölni az állatot.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Az eset előzményeiről már korábban is beszámoltunk. A közösségi oldalakon pillanatok alatt elterjedt a gorilla kilövésének híre, a többség azzal nem ért egyet, hogy az állatot éles lőszerrel iktatták ki. Nem értik, hogy miért nem tartanak maguknál azonnal ható nyugtató lövedéket, amivel megelőzhető lett volna a tragédia.

Sokan úgy gondolják, hogy a gorilla nem is akarta bántani a gyermeket, egyszerűen csak ki akarta húzni a vízből, ahová esett, ösztönből cselekedett.

Az esetről készült videón csak annyi látszik, hogy Harambe a kisfiú után nyúl, nem tűnik úgy, hogy bántani akarná, a gondozók elmondása alapján azonban az állat métereken keresztül húzta magával a gyereket. Még az sem tisztázott, hogy a fiú hogyan is került a 3-4 méter mélyen lévő kifutóba. Az állatvédők online petíciót indítottak, amelyben azt követelik, hogy vonják felelősségre a gyerek szüleit.

Forrás: nlcafe.hu
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop