Elvira szomorú története meséli el, miért nem adnak többé albérletbe kutyát az állatmentők

Hírek  |   2016. június 15.  |     404

Lehangoló, szomorú történetet osztottak meg követőikkel a kispesti állatvédők. Az eset főszereplője Elvira, akit még egészen kis korában mentettek meg. Később megtalálta új otthonát, de néhány hónappal később az élete fenekestül felfordult, gazdái mégis lemondtak róla, mert nem tudták elhelyezni. Tanulságos történet a felelősségről, amit minden leendő örökbefogadónak el kellene olvasnia.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

“Erre nincsenek szavak. Elvirának hívták nálunk. Egy játszótér mellett találták kölyökkutyaként és jelentették szervezetünknél. A gondozásunkba került. Oltási programját megkezdtük. Január végén jelentkezett egy család, aki szerette volna örökbefogadni. Nem akartuk adni. Nem saját lakásban, hanem albérletben laktak. Könyörögtek. Megoldják. Ha véletlen költözni kell, azt is. Ők egy életre vállalják. Nagyon szeretnék.

Volt egy költözésük, megoldották. És egy hete kaptunk egy telefont. Újra költözniük kell. Nem találtak egyenlőre olyan helyet ahová tudnák vinni, segítsünk átmenetileg elhelyezni, mert ők nem mondanak le a kutyáról. Nincs jelenleg helyünk. Ajánlottunk nekik panziót. Nem volt jó. Eltelt néhány nap. Újabb telefon. Ma azaz ma vigyük el a kutyát, mert megette a szekrénysort…..

0237

A tulajdonos elhozta a kutyát, lemondott róla. Elvira újra a gondozásunkban van. A tulajdonos az oltási programját sem fejezte be… Ez már csak a hab a tortán.

A mai naptól albérletbe nem adunk örökbe állatot. Lehet minket nagyon utálni, de itt is hibáztunk. Hibáztunk, mert hittünk, és bíztunk benne, hogy itt majd más lesz, és az agyunk helyett a szívünkre hallgattuk. Utoljára.

Elvira gazdit keres. Olyat, aki határozott, aki meg tudja neki mutatni milyen kutyaként szabályok közt élni. Aki nem kényezteti agyon, hiszen ebből erednek viselkedésproblémái. Aki elviszi őt kutyaiskolába. Lehetőleg kertesházba szeretnénk őt adni, házba bejárással.”

Elvira még kölyök. Nyolc hónapos, formálható. Valahol neki is ott kell legyen egy álomgazdi. Ha te lennél az, hívd a 06 70 622 4942 vagy a 06 70 621 1539 számot.

Forrás: Állatvédelmi Járőrszolgálat Kispest Facebook
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop