Elveszítette a látását a kutyus, ezért saját vakvezető kutyát kapott

Hírek  |   2016. március 04.  |     23548

Edward kutyus immáron hat éve élt gazdájával, Graham Waspevel hűséges vakvezetőként, amikor mindkét szemét el kellett távolítani gyógyíthatatlan szürkehályog miatt. A 60 éves vak férfi nem akart megválni hűséges társától, ezért az új vakvezető kutyájának, a kétéves Opalnak kettős feladata van. A férfi mellett Edwardot is vezetnie kell.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A megvakult vakvezető kutya most jól megérdemelt nyugdíjas életét éli a családdal. Ha sétálni indulnak, az a felírat látható a hámján, hogy “nyugdíjas vakvezető”, míg Opalon a szabványos “vakvezető” felirat olvasható.

0133

“A feleségem és én sírtunk, amikor megtudtuk, hogy Edwardnak hályoga van és meg fog vakulni, de mindenképpen gondoskodni akartunk róla,” mondta Mr Waspe. “Októberben vesztette el a látását, de azóta hihetetlenül jól alkalmazkodott az új helyzethez. Ő és Opal nagyon ragaszkodnak egymáshoz, minden nap egymáshoz bújva alszanak el.”

0135 0134

A nyolcéves Edward egyébként teljesen egészséges. A férfi és a két kutya egy ideje rendszeresen felkeres iskolákat és lakóközösségeket, hogy a vakvezető kutyákat támogató alapítványnak gyűjtsön.

Forrás: allatisztorik.hu
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop