Elragadott egy kisfiút a cincinnati állatkert gorillája, agyonlőtték az állatot

Hírek  |   2016. május 30.  |     48152

Meg kellett halnia, mert egy hároméves kisfiú beesett a kifutóját körülvevő 3-4 méter mély árokba. A 17 éves hím gorilla berángatta a gyereket, 10 perc után az állatkert gondozói agyonlőtték az állatot.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Az állatkert igazgatója, Thane Maynard elmondta, hogy különleges reagáló csapatuk pont az ilyen és ehhez hasonló helyzetekre szakosodott, a szombati incidensnél pedig úgy ítélték meg, hogy a gyermek életveszélyben van, ezért lőtték ki a kétszáz kilós hím gorillát.

“Nehéz döntést hoztak, de jó döntést, mert ezzel megmentették a kisfiú életét. Nagyon rosszul is elsülhetett volna” – mondta Maynard.

Az igazgató szerint nem tűnt úgy, mintha az állat bántani akarná a kisfiút, de az izgatottsága miatt félő volt, hogy a helyzet rosszra fordul. Altatólövedék szóba sem jöhetett, a szakember szerint ugyanis nem hatott volna azonnal, így a veszély nem múlt volna el. Az igazgató elmondta, hogy hasonló eset eddig nem fordult elő az állatkertben.

A kisfiú valószínűleg átbújt a korláton, majd megcsúszott, így esett be a kifutóba. Jelenleg kórházban ápolják, a hatóságok szerint teljesen fel fog épülni.

Forrás: 444.hu

 
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop