Először fürdették meg a világ legöregebb állatát, Jonathant, a 184 éves teknőst

Hírek  |   2016. március 23.  |     4099

Először fürdették meg a világ legöregebb állatát, Jonathant, a 184 éves óriásteknőst, hogy a közelgő uralkodói látogatásra előkészítsék.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Az Egyesült Királysághoz tartozó Szent Ilona-szigeten élő hüllő mosdatását Joe Hollins helyi állatorvos végezte luffaszivaccsal, puha kefével és orvosi szappannal – tudósított a The Daily Telegraph online kiadása. A nyugtatók hatása alatt Jonathan békésen rágcsálta a füvet, míg az orvos levakarta teknőjéről a majdnem két évszázad alatt rárakódott iszapot és madárürüléket.

02

Hollins azért használt orvosi szappant, mert annak nincs maró hatása. Vigyázott, hogy a puha szivacs és a kefe meg ne sértse az óriásteknős páncélját. Az egyórás fürdetésnek nem orvosi oka volt, Jonathant a brit uralkodóház egyik tagjának májusi látogatására készítették elő. Egy hónappal ezelőtt az óriásteknősnek speciális, magas kalóriatartalmú étrendet írtak elő, mert egészsége romlani kezdett.

03

Jonathan akkor lett a világ legidősebb állata, amikor az előző csúcstartó, Harriet, egy galápagosi óriásteknős 2005-ben Ausztráliában elpusztult.

Forrás: MTI
Fotók: telegraph.co.uk
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop