Elhunyt a szeptember 11-i terrortámadás utolsó négylábú hőse

Hírek  |   2016. június 07.  |     12617

Az utolsó mentőkutya is csatlakozott az égiekhez, azok közül, akik a szeptember 11-ei terrortámadás után részt vettek a túlélők keresésében. Bretagne egész életében dolgozott, mikor a mentéshez már túl öreg volt, gyerekek mellett ténykedett, segített nekik megtanulni az olvasást.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Június 6-án, 16 évesen kellett őt elaltatni, ö volt az utolsó kutya, aki még életben volt a 2001. szeptember 11-i terrortámadások után a romok között túlélők után kutató mintegy 300 mentő- és keresőkutya közül. Az idős golden retriever gyönyörű kort élt meg, utolsó éveiben azonban már egyre romlott az egészsége, veseelégtelenségben szenvedett, alig evett és mozgása is lelassult, így gazdája, Denise Corliss úgy döntött, itt az ideje búcsút mondani hű barátjától.

02

Bretagne és gazdája 2001-ben két héten át, napi 12 órát fáradozott azon, hogy a World Trade Center romjai között túlélőkre leljen. Később más katasztrófák helyszínein is segédkeztek, majd Bretagne átigazolt terápiás kutyának, ugyanis kiváló tehetsége volt ahhoz, hogy megnyugtassa az embereket. Tűzoltók, rendőrök és mentési dolgozók sorfalat állva búcsúztak az ebtől, az altatás után amerikai zászlóval takarták le testét.

Forrás: nlcafe.hu
Leadfotó: rt.com
Fotó: nextshark.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop