Életeket menthetnek az állatvédők által gyűlölt szőrmebundák

Hírek  |   2016. augusztus 11.  |     423

Új módszert találtak ki az Egyesült Államokban a szőrbundák elleni harc sikerének érdekében. Az anya nélkül, árván maradt kölyök állatok nevelésében ugyanis nagyon jó szolgálatot tesznek ezek a gyűlölt ruhadarabok, így elégetésük és megsemmisítésük helyett jó célra lehet felhasználni azokat.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Egy árván marad róka, medve, hiúz, vagy bármilyen másik élőlény sokkal szívesebben burkolózik a biztonságot nyújtó, meleget sugárzó, igazi szőrrel bélelt fekhelybe, mint egy rongyokkal, vagy újságpapírral kibélelt alomba. A Born Free állatvédő szervezet kezdte el a megunt, vagy megutált szőrmék begyűjtését, melyekkel akár árván maradt állatok életét is megmenthetik.

0288

A szervezet beszélt arról is, hogy jelenleg egy sarki rókák bundájából varrt régi kabát 28 prérikutya-kölyöknek nyújt menedéket. Ezért az egyetlen kabátért 20 sarki rókát kellett feláldozni, ezeket az állatokat valószínűleg szűk ketrecben, éppen erre a célra nevelték. A nekik küldött ruhaneműkkel eddig 54 kis borzot, 141 oposszumot, 38 prérifarkast, 4 kis hiúzt, egy kölyök sarki rókát, valamint egy kis párducot sikerült megmenteni és felnevelni.

Forrás: index.hu
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop