Egy plázában tartják ezt a jegesmedvét – Az emberi önzőség miatt akár el is pusztulhat

Hírek  |   2016. július 18.  |     12583

Az egész internet szíve egyszerre hasadt meg, mikor fény derült egy jegesmedve tragikus sorsára. Az Animals Asia nonprofit állatvédő szervezet még májusban indította el a petícióját, hogy szabadon eresszék a Kanton város egyik plázájában raboskodó állatot. Rajta kívül még hat beluga és öt rozmár is a bevásárlóközpontban van, hogy a turistákat szórakoztassa.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

“Nincs mentség arra, hogy egy állatot ilyen körülmények között tartsanak”, nyilatkozott Dave Neale, az Animals Asia egyik vezetője.

A jegesmedve azért került a figyelem központjába, ugyanis nála fedezhetőek fel a legerősebben a depresszió tünetei, a medve ugyanis szép lassan elveszti józan eszét a nem megfelelő körülmények miatt. Az egykor magasztos teremtmény most a kifutójában fekszik, láthatóan összezuhanva, de a járókelők és a turisták mindezek ellenére készítik róla a fotókat és közös képeket.

Az állatvédők egyetértenek abban, hogy természetes környezetükből kiragadni az állatokat helytelen döntés, de az, hogy utána ilyen aljas körülményekbe kényszerítik őket, egyenesen állatkínzás, és a teremtmények egészsége és élete forog kockán. Nem sokkal ezelőtt hunyt el a világ legboldogtalanabb jegesmedvéje, Arturo, aki 30 évéből 22-t töltött az argentin Mendoza Zoological Park foglyaként, ahol szörnyű körülmények között tengette mindennapjait.

Te is tehetsz a jegesmedve kiszabadulásáért, a petíciót ide kattintva lehet aláírni.

Ha téged is felháborít az eset, akkor dobj egy lájkot, és oszd meg a barátaiddal is!

Forrás: mashable.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop