Egészséges kicsinek adott életet egy korábban terhességet színlelő óriáspanda

Hírek  |   2016. május 09.  |     5759

Több mint 100 ezer ember követte nyomon egy 145 grammos hím óriáspandabébi világra jöttét az interneten pénteken. Az anya egyszer már bekerült a híradásokba, mert két éve álterhességgel tévesztette meg gondozóit.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A délnyugat-kínai Szecsuan tartomány székvárosában, Csengtuban található Óriáspanda Tenyésztő- és Kutatóközpont új büszkesége a világ első idei panda újszülöttje. A kora reggel, 6 óra 6 perckor született kicsi és anyja – Aj Hin – egyaránt egészségesek.

Az élő webkamerás közvetítés valójában már szerda este elindult, ugyanis Aj Hin félreérthetetlen jeleit mutatta, hogy közeleg a szülés ideje. Gondozói tisztában voltak azzal, hogy várandós. Az elmúlt 20 napban egyéb jelek, köztük étvágytalansága, arra utaltak, hogy közeledik a “nagy nap”.

042

Az anya Japánban született 2006 decemberében egy Mej Mej nevű óriáspandától és van egy ikertestvére is. Az ikerpár 2012-ben került Kínába. Aj Hin egyszer már megtréfálta a pandarajongókat, akik 48 órán át várták, hogy világra hozza utódját, amikor kiderült, hogy addig valójában csak terhesnek tettette magát. 2014 augusztusában végül nem szült, a pandakamerát izgatottan lesők hoppon maradtak.

043

A szakemberek előtt ismert, hogy a pandák időnként az álterhesség módszeréhez folyamodnak annak érdekében, hogy a terhes anyáknak járó megkülönböztetett figyelemhez, légkondicionált körülményekhez, finom falatokhoz, köztük az extra bambuszadagokhoz hozzájussanak.

Forrás: MTI
Fotók: dailymail.co.uk
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop