Csont és bőr lovak kóborolnak egy hajdúsági városban

Hírek  |   2016. február 26.  |     5711

Nyolc ló bóklászik évek óta Polgár utcáin. Az állatok egy közeli tanyáról szöknek meg rendszeresen, hiába szólították fel már többször is a tulajdonost, nem tesz semmit. Az állatvédők léptek közbe, most azon dolgoznak, hogy a borzasztó körülmények között tartott állatok új gazdához kerüljenek.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Felügyelet, takarmány és tiszta víz nélkül élik mindennapjaikat, arról nem is beszélve, hogy az utcákon kószáló lovak balesetveszélyesek, hiszen néha a forgalmas utakra is rátévednek. A tanyán lévő villanypásztor hónapok óta nincs áram alatt, a gazda nem törődik a jószágokkal. A lovak nincsenek megfelelően ellátva, nincsen útlevelük, és vért sem vettek még tőlük.

0158 0159 0163 0164 0160Az Arany Tappancs Állatmentő Alapítvány elmondta, nincs istálló, nincs zárt állás, csak egy fedél van a lovak felett, ráadásul a hely nem megfelelő méretű 10 lónak és 3 marhának, továbbá nincsen legelő sem. A gazda azt állítja, hogy azért jönnek ki az állatok, mert a villanypásztort letapossák azok, akik fákat lopnak a tanya körül.

Forrás: hirado.hu
Fotók: Arany Tappancs Állatmentő Alapítvány
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop