Civilek mentették meg a 25 méter mély kútba zuhant cicát Csipkereken

Hírek  |   2016. március 07.  |     8334

Csipkereken, egy lakatlan ház udvarán álló fedetlen kútba esett bele egy cica. A szomszédok hallották meg a keserves nyávogást. Hihetetlen összefogás alakult a macsek megmentésének érdekében.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A következő szavakkal kommentálták az eseményeket az állatmentők Facebookon:

“Ma értesítettek minket, hogy Csipkereken egy lakatlan ház udvarán álló fedetlen kútba bele esett egy cica. 🙁 Tegnap este (2016. 03. 03.) hallották meg a kétségbeesett nyávogást. A megtaláló azonnal segítséget kért a tűzoltóságtól, de a sötétre való tekintettel másnap reggelre javasolták a mentést. Ma (03. 04.) többször hívták őket ismét, de elmondásuk alapján egy macskáért nem jönnek ki.

058

Délután 14 órakor kiérkeztünk a helyszínre. A kútba nézve nem láttunk semmit, ám egyszer csak eszméletlenül kétségbeesett segítségkérő nyávogást hallottunk. Az egyik falubeli azt mondta, hogy ma már volt kint az önkormányzattól valaki. Rátették a szalagot a kútra. Ez minden bizonnyal szakszerű és minden további bajt távol tartó intézkedés volt…… ???? Közben a helyszínre érkezett az egyik szomszéd, aki a mentés további részében is rengeteget segített. Köszönjük neki!

059

Hívtuk a tűzoltókat, hogy egy cica életét kéne megmenteni. Azt mondták, hamarosan ott lesznek. Fél óra múlva csörög a telefon: “Nem jönnek, mert időközben kiderült, hogy ez a kút veszélyes, bármikor beomolhat, embert nem küldhetnek le. ” Mondtuk, hogy rendben, majd mi lemegyünk, de ha valami történik velünk vagy nem jövünk fel, eljönnek- e megmenteni? Válasz: “Természetesen!” …….?????

060 061

A kb. 20- 25 m mély kútba leengedtünk egy macskahordozót, benne jó illatú szalonnával. Sajnos ez a kísérlet nem jött össze. 🙁 Szóval megint vakarhattuk a fejünket, hogy hogyan tovább. Telefonálgattunk párat, majd sikerült egy fiatalembert keríteni (kötéllel és beülő hámmal), aki segített nekünk. Egy másik embert pedig a fuvarra, hogy őt elhozza. És a 3. fiatalember pedig vállalkozott az életveszélyes akcióra.

063 064

3 órával később: Büszkén és sikeresen csomagolhattunk össze. 🙂 A cica megúszta a balesetet, bár sokkos és kihűlt volt, külső sérülést nem találtunk rajta. A gazdik is jelen voltak a mentésnél, még ma orvoshoz vitték kivizsgálásra. A kutat lefedtük, nehogy még hasonló baleset történjen más állattal vagy GYEREKKEL!!!!!!!!! Kedves Önkormányzat, reméljük, hogy felelősségre vonjátok a telek tulajdonosát! Köszönjük a vasvári tűzoltóság vezetőségének is, hogy ilyen segítőkészek voltak!!!….

065 066

És nagy köszönet az akcióban részt vevő segítőknek: Sipos József (segítő szomszéd), Kiss Gábor (hobby hegymászó és a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület tagja), Fider Sándor (Gábor fuvarosa és kötél biztosító ember) és a Smile arcú fiatalembernek, akinek személye titkos, hogy lemerészkedett a mélységebe.. 😉 Szép munka volt, köszi fiúk! 😉 ♥”

Forrás: Állatvédők Vasi Egyesülete Facebok
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop