Bravúrosan mentették meg az erdőben eltévedt, mozgásképtelen kutyát

Hírek  |   2016. július 29.  |     15233

Az ausztráliai Mt. Glorious Nemzeti Parkban kirándult egy nő a férjével és az édesapjával, mikor a távolból különös zajra lettek figyelmesek. Az erdőt átvágó folyó felől érkezett, mintha valaki pancsolna a vízben, jobban mondva, ez életéért küzdene. Először egy vadállatra tippeltek, vagy egy eltévedt kengurura, de egy kutyust találtak.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

“Nem tudtuk, hogyan fog ránk reagálni az eb, csak reméltük, hogy nem fog támadni, de nem hagyhattuk ott a jéghideg vízben, segítenünk kellett neki. Teljesen kimerült a hiábavaló próbálkozástól, mindig lesodorta őt a víz a sziklákról, már órák óta próbálhatott kimenekülni a partra, de nem sikerült neki,” mesélte a nő.

A vele tartó két férfi sikeresen kiemelte a kutyust a vízből egy kötél segítségével, az eb azonnal elszaladt és elrejtőzött a bokrokban, nagyon félt. Az állatbarát túrázók nem tudták sorsára hagyni őt, ezért órákat töltöttek azzal, hogy megnyugtassák a kutyát. Mikor az eb közelebb engedte magához megmentőit, feltűnt nekik, hogy már egészen berendezkedett a kutyus, igazi kis fészket épített magának, nagyon régóta lehetett a vadonban.

0329

Furfangos ötletet kellett kitalálniuk, hogy haza tudják vinni magukkal, a kutya ugyanis önerőből egy tapodtad sem akart mozdulni, egyrészt a félelemtől, másrészt azért, mert a lábai még mindig fáradtak voltak az órákig tartó úszástól. Végül annyira elfáradt, hogy már csak feküdni tudott.

0330

A túrázók egy hatalmas ág és egy táska segítségével készítettek egy kis szerkezetet, ezzel pedig könnyedén el tudták vinni az ebet a kocsiig. A kutyus eleinte rettegett, de aztán egyre jobban kezdett felszabadulni, a kocsiban már vígan csóválta a farkát, hiszen érezte: jó kezekben van.

03310332

Később nagy nyomozás után meglett a kutya eredeti gazdája is, aki elmondta, ohgy már egy hónapja keresi kis kedvencét, de már szinte teljesen feladta a reményt. A bácsi hihetetlenül örült, hogy eltűnt kutyusát megtalálták, azóta is boldogan élnek együtt.

Forrás: thedodo.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop