Borotvált cicákat adtak el szfinx macskák helyett Kanadában

Hírek  |   2016. november 29.  |     22425

Számtalanszor felhívtuk már a figyelmet arra, hogy miért nem jó ötlet tenyésztőtől macskát vásárolni, mikor a menhelyek dugig vannak a gazdátlan állatokkal, de ha valaki mégis vagyonokat fizetne egy fajtiszta állatért, akkor legalább legyen körültekintő, vagy úgy járhat, mint JoAnne Dyck, aki tudtán kívül támogatta az állatkínzást.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A nő 700 dollárt, vagyis több mint 200 ezer forintot fizetett egy állítólagos tenyésztőnek szfinx cicájáért. Elsőre minden úgy tünt, hogy a lehető legnagyobb rendben van, de néhány hét múlva a vásárolt macska szőre elkezdett nőni. Kiderült, hogy nem egy fajtiszta szfinxet vásárolt, hanem egy átlagos cicát, megborotválva.

0124 0125

A macska keserves nyávogását az új gazdája annak tudta be, hogy még nem szokta meg az új környezetét, illetve hiányzik az anyja. Sajnos valószínűleg nem ez állt a dolog hátterében, a macska ugyanis bizonyára nagy fájdalmakkal küzdött, és a hidegtől is szenvedett természetes bundája nélkül. Az állatorvosnál az is kiderült, hogy a macska testét apró sebek borítják, ami valószínűleg a borotválás közben keletkezett rajta.

0126 0127

Shayla Bastarache is ugyanezzel szembesült, őt is sokkolta, hogy az emberek pénz reményében mire képesek egy ártatlan állattal szemben. Ő is befogadott egy kopasz cicát, aki heteken belül fekete bundát növesztett, ám közben óriási fájdalmakat élt át.

0128

Forrás: boredpanda.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop