Átmenetileg szabadulhat csak fogságából a legszomorúbb jegesmedve

Hírek  |   2016. november 14.  |     11592

A kuangcsoui (Guangzhou) bevásárlóközpont Grandview nevű Aquariumában tengeti céltalan napjait Pizza, a világ legszomorúbb jegesmedvéje. Sorsa azután került a nemzetközi figyelem középpontjába, hogy egy állatvédő szervezet közzétett róla egy meglehetősen szívszorító felvételt, melyen az állat összeroskadva fekszik az otthonául szolgáló kínai bevásárlóközpont állatkertjében.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A fent említett plázában természetes fénytől és friss levegőtől elzárva, talpalatnyi területen tartják fogva, most először történik előrelépés az ügyében, ám ez a megoldás sem végleges. Ideiglenesen, felújítási munkálatok miatt visszakerülhet abba az állatkertbe, ahol megszületett, de csak hónapok kérdése, és ismét visszakényszerítik élhetetlen környezetébe.

Peter Li, a Humane Society International Kína-felelőse szerint hiába alakítják át kifutónak csúfolt helyét, nem sokat tudnak tenni az állat jóléte érdekében, olyan helyet nem tudnak neki biztosítani, mint amilyenre szüksége van. Pizza megmentéséért már több százezer aláírás gyűlt össze, egy brit állatkert pedig felajánlotta, hogy megvásárolja a méltatlan körülmények közt tartott jegesmedvét.

Forrás: 444.hu
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop